Ποδήλατο στον Ουρανό

Εμείς οι ποδηλάτες δεν διστάζουμε προ ουδενός προκειμένου να αγγίξουμε πετάλι. Αλλά ότι να κάνεις πετάλι στον ουρανό, αυτό είναι πράγματι μία μοναδική εμπειρία!

https://www.outdoor-dubrovnik.com/acitivities/sky-bike/

Μας το λέει και το τραγούδι. Εκείνο για την ποδηλάτισσα σε στίχους του Νομπελίστα μας:

Την τρίτη νύχτωσ’ έχασα

τ’ αχνάρια της, στους ουρανούς

άναψαν τα φανάρια της.

https://lyricstranslate.com

Δεν θέλω να γίνω μακάβρια, αλλά νομίζω ότι ο ποιητής υπονοεί ότι η ποδηλάτισσα μετοίκησε εις τόπον χλοερόν. Οπωσδήποτε δεν είναι η σωστή εισαγωγή για αυτό που θέλω να πω, αλλά τώρα το ξεκίνησα, θα κάνω τα κουμάντα μου.

https://www.outdoor-dubrovnik.com/acitivities/sky-bike/Στο Ντουμπρόβνικ μπορείτε με 30€ και με την προϋπόθεση ότι ζυγίσετε λιγότερο από 100 κιλά (να τα τα body shaming!) να ποδηλατήσετε για μισή ώρα στα ουράνια.

Η εκπληκτική αυτή πόλη της Κροατίας πρόσθεσε μια ανατρεπτική outdoor δραστηριότητα, το skybike. Οι ποδηλάτες που δεν έχουν υψοφοβία θα κάνουν πετάλι πάνω από τις στέγες του Ντουμπρόβνικ δεμένοι με ασφάλεια στη σέλα του ποδηλάτη. Ένα μοναδικό εναέριο ταξίδι που θυμίζει λίγο τα καρεκλάκια στα χιονοδρομικά κέντρα, μόνο που εδώ δεν έχουμε γρανάζια και ράουλα, αλλά ποδαράκια που κάνουν πετάλι.

Έχει πλάκα που σε βάζουν να φορέσεις κράνος, λες και θα βοηθήσει κάπου… εντάξει, σε προστατεύει από τον ήλιο, ένα απλό καπέλο θα το έπαιρνε ο αέρας, σαν τα φωτάκια της ποδηλάτισσας του Ελύτη, και τρέχα βρες το μετά.

Τα σχόλια στο TripAdvisor είναι εξαιρετικά. Δεν πάτε να το δοκιμάσετε, να μου πείτε και μένα, πώς είναι;;;

Σημ.: Δεν είναι βέβαια το πρώτο Skybike, έχει κι άλλα, μα ποιος να τρέχει τώρα στο Cusco Περού… ή στο Huasteca Potosina στο Μεξικό.

Έχουμε βέβαια κι εμείς στην Ελλάδα τις ποδηλατικές εξτραβαγκάντσες μας. Πάμε για railbiking?