Κράνος με προβολέα

Δεν είμαι υπέρ του βραδινού ποδηλάτου, αλλά όταν κάνεις μεγάλες αποστάσεις, ειδικά το χειμώνα, μπορεί να χρειαστεί να ποδηλατήσεις αφού νυχτώσει. Φώτα ποδηλάτου μπρος-πίσω εννοείται, αλλά πάρα πολύ με έχει βοηθήσει το κράνος με προβολέα.

Δεν είναι εύκολο να βρεις στην Ελλάδα κάτι τέτοιο, γι’ αυτό το αναζήτησα σε ξένα site. Οι τιμές κυμαίνονταν γύρω στα 150€. Επειδή δεν ήξερα αν και πόσο χρήσιμο/εύχρηστο θα ήταν ένα τέτοιο αξεσουάρ, πήγα στην κινέζικη λύση της Rokbros με 60€. Πράγματι 90 ημέρες μετά την εξόφληση της παραγγελίας μου αριβάρισε το κράνος του Ρόμποκοπ με τα σέα και τα μέα του.

Φωτορυθμικά περιμετρικά και πίσω, ρυθμιζόμενος προβολέας μπροστά με τρεις σκάλες φωτός, πανεύκολη φόρτιση με θύρα USB που βρίσκεται κρυμμένη στο πίσω μέρος, πανάλαφρο και καλοφτιαγμένο. Ενθουσιασμένη η ποδηλάτισσα. Όχι μόνο το χρησιμοποιώ στις βόλτες, με έσωσε και το Χειμώνα που αποκλειστήκαμε από τα χιόνια χωρίς ηλεκτρικό και έπρεπε να φτιαρίσω το χιόνι! Ανθρακορύχα βεριτάμπλ.

Όμως!

Διότι υπάρχει και το ΟΜΩΣ!

Μετά από μερικούς μήνες χρήσης, το πριζάκι USB πάνω στο κράνος άρχισε να κάνει κόλπα και να μην φορτίζει καλά. Έπρεπε να το κρατάω για να φορτίζει. Κοιτάζοντας προσεκτικά το σημείο του USB πάνω στο κράνος, είδα μία μικρή ρωγμή. Έγραψα γράμματα στο AliExpress, έστειλα video, ρώτησα στο i-broke, στο i-storm στο άι $@*$&, τίποτε. Τo USB Port είναι “φυτεμένο” μέσα στο φελιζόλ του κράνους και δεν παίρνει καμία αλλαγή.  Η παρηγοριά μου είναι, ότι όταν καταφέρω να βρω μία στάση που να φορτίζει, η φόρτιση κρατάει για πολύ καιρό.

 

Αλλά και αυτό δεν άντεξε πολύ. Τελικά η θύρα φόρτισης πέθανε και μου έμεινε το κράνος σκέτο.