Καλλιστεία παραλίας στη Χαλκιδική

Miss Δυτική Σιθωνία

30 υποψήφιες. 30 κουκλάρες. Όλο καμπύλες, μοσχομυριστούς κόρφους και δροσερά μυστικά. Ξαπλωμένες νωχελικά στα κρυστάλλινα νερά της Σιθωνίας μας προκαλούν να τις ψηφίσουμε, για να διαλέξουμε την καλύτερη! Εσείς είστε η κριτική επιτροπή κι εγώ η παρουσιάστρια on a bike των Καλλιστείων.

(Aναλυτικές ποδηλατικές πληροφορίες στο τέλος, scroll-scroll-scroll.)

Χάρτης Σιθωνίας

Από τη Νικήτη μέχρι τον Μαραθιά τριάντα υπέροχες, συχνά δυσπρόσιτες παραλίες βάζουν κάτω κάθε εξωτικό προορισμό. Καβαλάω το mountain bike μου για να καλύψω τα 65 χιλιόμετρα της διαδρομής και να σας δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποφασίσετε. Ποια είναι η ομορφότερη στα μέσα του Σεπτέμβρη; Χαζή ερώτηση, δεν παίζουμε δα και στο GNTM, θού Κύριε! Αλλά αφού θα πάω που θα πάω, λέω να κάνω σε κάθε μία από τις 30 καλλονές μία αδιάκριτη ερώτηση και θα σας αναμεταδώσω, τί μου απάντησαν.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 1 : ΝΙΚΗΤΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Πώς και είσαι τόσο μοναχική και ακατοίκητη, Νικήτη; Τρέχει κάτι με τα αισθηματικά σου;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Πλάκα μας κάνεις, κοπελλιά! Κατ’ αρχήν είναι 8 το πρωί και δεν έχει βγει ακόμα για μπάνιο ο κόσμος, κατά δεύτερον, έχω 4 χλμ μήκος κι εσύ έβγαλες φώτο μία γωνία μου, για πάνε προς το κέντρο να δεις τι χαμό κάνω! Βέβαια δεν ήταν κακή η φώτο-επιλογή σου, διότι στο μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής μου έχω ξαπλώστρες και beach bars και το καλοκαίρι γίνεται το αδιαχώρητο. Γενικά είμαι πολύ super, αλλά μην περιμένεις να ακούσεις ελληνικά από τους θαυμαστές μου, όλες οι κυριλλικές γραφές δεκτές…»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 2 : ΚΑΣΤΡΙ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Γιατί να σε προτιμήσουμε από τις άλλες υποψήφιες, δεσποινίς Καστρί;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Μπορεί να είμαι μικρή και δυσεύρετη, αλλά έχω ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Σιθωνίας. Δυο βήματα από τη Νικήτη, σε μένα θα βρεις ησυχία και μία αγκαλιά να γείρεις.»

Κι αν απορείτε, γιατί πήτα το Mountain Bike, να σας πω ότι υποπτεύομαι χωματόδρομο στη μισή σχεδόν διαδρομή. Βέβαια το MTB δεν έχει σχάρα για αποσκευές και έτσι βολεύτηκα με αυτή τη σαχλαμάρα από το AliExpress που στερεώνεται στη σέλα και μπαινοβγαίνει εύκολα. Για μια διανυκτέρευση κάνει…

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 3 : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Γιατί είσαι έτσι μουτρωμένη, Άγιε Γιάννη μου;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Αφήστε τα, κυρία ποδηλάτισσά μου. Ήμουν μία αξιοπρεπέστατη παραλία για να έρχεται ο κοσμάκης να κάνει τη βουτίτσα του. Και όπως βλέπετε, τώρα χτίζουν αυτό το τσιμεντένιο χάλι με τα πισινο-μπανγκαλόους και έγινα private beach, ωχου.»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 4 : ΚΟΒΙΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Τί είναι αυτό που σε κάνει τόσο διάσημη, Κοβιέ;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Οι θαυμαστές μου λένε, πως έχω τα πιο διάφανα νερά όλης της Χαλκιδικής. Ορίστε και για του λόγου το αληθές το αποδεικτικό στοιχείο:»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 5 : ΚΑΛΟΓΡΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Τι πρέπει να ξέρει κανείς για εσένα, Καλογριά, για να σε κατακτήσει;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Εύκολο. Να μην με πλησιάσει Ιούλιο, Αύγουστο, που γίνεται το σώσε από κόσμο, παρκάρισμα ούτε για πλάκα… αλλά όπως βλέπεις, μέσα Σεπτεμβρίου ξετυλίγω απλόχερα όλα μου τα κάλλη! »

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 6 : ΣΠΑΘΙΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Είσαστε δίδυμες;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Όχι, εγώ είμαι η μικρή, έχω πιο πολλά βράχια και πεύκα που σχεδόν ακουμπάνε στη θάλασσα, και μετά είναι η μεγάλη. Αλλά είμαστε και οι δύο πανέμορφες, χωρίς ξαπλώστρες και beach bar, πατείς-με-πατώ-σε το κατακαλόκαιρο, και χάρμα ιδέσθαι τον υπόλοιπo χρόνο! »

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 7 : ΕΛΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Τώρα εσύ μετράς για παραλία;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Στην πραγματικότητα είμαι οικισμός και απλώνομαι σε ένα μήκος περίπου 2 χλμ. Ακολούθησε το δρόμο μου, από τη μία μεριά έχω όμορφα μικρά ξενοδοχεία και βίλες, και από την άλλη πολύ περιποιημένα πεύκα και παραλία με άμμο σχεδόν σε όλο μου το μήκος. »

Εδώ καλλιστεία εκτός συναγωνισμού, πριν ανέβει η θερμοκρασία και το elevation και η ποδηλάτισσα πέσει ξερή κάτω.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 8 : ΛΑΓΟΜΑΝΔΡΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Πείτε μας παρακαλούμε, Λαγόμανδρα, τί ύψος –εε μπαρδόν- τί μήκος έχετε;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «1000 μέτρα χρυσή άμμος, πυκνά πεύκα, πολλοί κόλποι, είμαι το καμάρι του Νέου Μαρμαρά, βρίσκομαι πολύ κοντά στο δρόμο και γενικά κάνω μπάμ! Στεναχωριέμαι μόνο, γιατί δεν μπορεί κανείς να μου εξηγήσει, γιατί με λένε “rabbit cage” αφού δεν έχω ούτε έναν λαγό, απ’ όσο ξέρω τουλάχιστον…»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 9 : ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Ποιο είναι το σημαντικότερο προτέρημά σας, αγαπητή παραλία Τριποτάμου;;;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Ένα θα σας πω, από την υπέροχη αγκαλιά μου δεν θα βλέπετε το εξάμβλωμα του Πόρτο Καρρά …»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 10 : ΚΑΣΤΕΛΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Πανέμορφη Καστέλο, στο κατάμεσο του Τορωναίου κόλπου, τί είναι αυτό το νησάκι απέναντι;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Α το βλέπεις τι όμορφο που είναι; Το φωνάζουμε Κέλυφος γιατί μοιάζει με καβούκι χελώνας. Είναι γεμάτο σπηλιές και έχει υπέρχο βυθό, κάνε μία κατάδυση και θα ξετρελαθείς.»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 11 : ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Αγαπητή κυρία Μπαλαμπάνι, πιστεύετε ότι με αυτό το όνομα μπορείτε να κάνετε καριέρα ως παραλία;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : « Σίγουρα όχι, γι’ αυτό και οι κάτοικοι, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ότι έφθασαν στα μέρη μας, μου άλλαξαν το όνομα σε Νέο Μαρμαρά. Κι εγώ βέβαια συμφώνησα απολύτως.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 12 : ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Θεωρείστε κοσμική παραλία; Σας πειράζει να ξεκουράσω λίγο το ποδήλατό μου στο εικονοστάσι σας;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : « Έχω γνωρίσει μεγάλες δόξες στο παρελθόν, γιατί γειτονεύω με τα μεγαθήρια του Καρρά, αλλά κυρίως έχω ήσυχες μέρες. Άσε που διαθέτω τουλάχιστον 4 παραλίες. Ε κάτσε κορίτσι μου να ξαποστάσεις, γιατί παρακάτω σε περιμένουν ΜΕΓΑΛΑ ζόρια.»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 12 : ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Στην παραλία σας υπάρχει ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας. Πώς αισθάνεστε;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Το θέμα είναι, πώς αισθάνονται οι επισκέπτες μου, οι οποίοι μάλλον το γλεντάνε αφού το χρυσοπληρώνουν. Λένε, ότι το σχέδιό μου το έχει κάνει ένας από τους διασημότερους αρχιτέκτονες του κόσμου, ο Walter Gropius, ιδρυτής του Bauhaus. Ο οποίος για κάποιον ανεξήγητο λόγο, στα early 70s ήθελε να κάνει τα κτίρια του ξενοδοχείου να μοιάζουν με το Pacific Princess

Και εδώ θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, γιατί πρέπει να ανέβω την ανηφόρα της Εθνικής Οδού Νικήτης-Σάρτης, χάλια. Αλλά ακριβώς απέναντι από το Οινοποιείο του Καρρά ξεκινάει ένας ασφαλτό/χωματόδρομος που αν τον ακολουθήσει κανείς για 20 περίπου χιλιόμετρα βγαίνει στην Τριστινίκα.

Μάλιστα υπάρχουν σε 2 σημεία σημάνσεις για ποδηλάτες και περιπατητές, πράγμα που τόνωσε το ηθικό μου, γιατί μόνο με τα διάφορα maps δεν ξέρεις σε ποιον γκρεμό θα καταλήξεις.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 13 : ΚΑΛΥΒΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Γεια σου υποψήφια Καλύβες, θα σε θαυμάσω μόνο από ψηλά, γιατί δεν έχεις εύκολο μονοπάτι για να σε προσεγγίσω.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Κι εσύ δεν έχεις κότερο, όπως ο εφοπλιστής Γιάννης Καρράς το 1963 που έπεσε σε φουρτούνα και τον προστάτευσα εγώ στην αγκαλιά μου. Όταν αντίκρυσε ο Καρράς την ασύγκριτη ομορφιά της γειτονιάς μου, αποφάσισε να χτίσει το πρώτο resort hotel στην Ελλάδα. Όσο για το όνομά μου –και τα ονόματα των υπόλοιπων υποψήφιων που ακολουθούν μέσα στο δάσος του Πόρτο Καρράς- μην το δέσεις και κόμπο ότι τα λες σωστά…»

Ο δρόμος σε αυτό το κομάτι της διαδρομής είναι άσφαλτος μέσα σε δασική περιοχή, δεν είδα άνθρωπο για πολλά χιλιόμετρα!

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 14 : ΚΑΒΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Μα έχεις και προβλήτα;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Και βέβαια. Βρίσκομαι μέσα στη μέση του κτήματος των 17.000 στρεμμάτων που αγόρασε ο Γιάννης Καρράς το 1965 από τη Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους. Όλο το δάσος μου είναι πευκόφυτο, αλλά περιποιημένο και καθαρό και όπως θα δεις προχωρόντας παρακάτω, υπάρχουν παντού ταμπέλες στους δασικούς δρόμους που λένε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ή κάτι τέτοιο. Γενικά καλό είναι να μην πολυξεφεύγεις από τον κεντρικό δρόμο για τη δική σου προστασία και την προστασία του δάσους.»

Και η ποδηλατοδιαδρομή έμοιαζε περίπου ως εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 15 : ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Αληθεύουν οι φήμες, ότι κάποτε ο Καρράς σχεδίαζε να χτίσει κοντά 500 βίλλες μέσα στο δικό σας πευκοδάσος;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Άστα να πάνε, ιδρωμένη μου επισκέπτρια, απορώ κι εγώ πώς την έχουμε βγάλει καθαρή μέχρι σήμερα. Όταν ο Καρράς αγόρασε το φανταστικό αυτό κομμάτι της Ελλάδας από τη Μονή Γρηγορίου, εκτός από τα ξενοδοχεία-τέρατα, λιμπίστηκε και το δάσος και ήθελε να το γεμίσει μπανγκαλόους και βίλες. Nema problema. Με χουντικό διάταγμα του ’68 η δασική έκταση αποχαρακτηρίστηκε, για να μπορέσει να δομηθεί. Ευτυχώς τους πρόλαβε η κρίση στη ναυτιλία και το δάσος σώθηκε, και σήμερα το δάσος μετράει για δάσος και όχι για οικόπεδα, αν είναι δυνατόν!»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 16 : ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Ένα σχόλιό σας παρακαλούμε;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Ελάτε εδώ για scuba diving, κυκλοφορούν πολλά ψάρια.»

Και μια γρήγορα σφαιρική άποψη….

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 17 : ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ

Εδώ κάνουμε διάλειμα στις ερωτήσεις γιατί έπιασε πείνα και πάμε συστημένοι στην Ψαροταβέρνα του Πάνου, διάσημη σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 18 : PORTO AZZURO

No comments

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 19 : ΑΖΑΠΙΚΟ

Στο Αζάπικο δεν προλάβαμε να κάνουμε ερωτήσεις, διότι όπως είναι προφανές από τις φωτογραφίες, άνοιξε ο ουρανός πάνω από το κεφάλι μου, και έτρεξα να προστατευτώ κάτω από μία αλέα ξενοδοχείου στο Αζάπικο.

Απ΄ότι κατάλαβα όμως, το Αζάπικο είναι μία σειρά από κόλπους και παραλίες.

Και βέβαια μετά από 10 λεπτά είχε ξαναβγει ο ήλιος!

Σ ε αυτή την παραλία του Αζάπικου σταματάει η άσφαλτος και ξεκινάει ένας πολύ καλός χωματόδρομος. Το να ποδηλατείς ανάμεσα στα βρεγμένα πεύκα και να μοσχοβολάει η φύση, είναι το δώρο της βροχής στην ποδηλάτισσα.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 20 : ΣΤΥΛΑΔΑΡΙ

Από εδώ και πέρα ξεκινάει το παράνομο free camping σε όλες του τις εκφάνσεις .

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 21 : ΑΡΕΤΕΣ 1

Αυτή είναι η μοναδική πινακίδα που συνάντησα σε 30 χλμ διαδρομή… αχρειάστη νάναι!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Δεν είσαι μια, δεν είσαι δυο, αλλά τρεις!»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Είμαστε 3 παραλίες, η μία πιο όμορφη από την άλλη -ο παράδεισος των τροχόσπιτων.»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 22 : ΑΡΕΤΕΣ 2

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 23 : ΑΡΕΤΕΣ 3

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 24 : ΚΡΥΦΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Μόνο για γυμνιστές, μην κάνετε μεγέθυνση τη φωτογραφία!

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 25 : ΤΡΙΣΤΙΝΙΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Αξιότιμη δεσποινίς Τριστινίκα, γιατί σας επισκέπτεται ο κόσμος;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Εκεί που βλέπεις να δύει ο ήλιος έχει ξεφυτρώσει το διάσημο ETHNIC BAR, που γίνεται το έλα-να-δεις το καλοκαίρι. Κατά τα λοιπά, έχω φανταστική άμμο και θάλασσα, αλλά και φανταστικά πολλά τροχόσπιτα με τσίτσιδες μεσόκοπες Γερμανίδες, σκέψου πριν πλησιάσεις.»

Αλλά ας την δούμε και σε βιντεάκι:

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 26 : ΔΕΣΤΕΝΙΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Περιέργα ονόματα έχετε εσείς οι δύο νεαρές. Πώς κι έτσι;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Είχα ακούσει κάτι περίεργους που έλεγαν, ότι τα ονόματα Δεστένικα και Τριστίνικα προέρχονται από τη σλάβικη κατάληξη ica που έγινε ικα και υπάρχει σε αρκετές ονομασίες της περιοχής.»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 27 : ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΜΑ

Εντωμεταξύ πλησιάζουμε στην Τορώνη και ο δρόμος γίνεται πάλι άσφαλτος και ανηφόρα.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 28 : ΤΟΡΩΝΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Μετά από 25 χιλιόμετρα έφθασα επιτέλους σε κατοικημένη περιοχή;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Δεν είμαι μία απλή περιοχή. Είμαι η Τορώνη, σύζυγος του Πρωτέα, γιου του Ποσειδώνα, που τα παιδιά μου τα σκότωσε ο Ηρακλής, γιατί του πούλησαν νταηλίκι. Μπορεί σήμερα να έχω λιγότερους από 300 κατοίκους, αλλά στα αρχαία χρόνια γνώρισα μεγαλεία. Πολλά από τα μεγαλεία αυτά είναι στο βυθό της θάλασσας και οι scuba divers χαίρονται πολύ όταν τα ανακαλύπτουν.»

Έχει σχεδόν νυχτώσει και σφουγγίζω μερικές σταγόνες ιδρώτα από τις πολλές που δαπανήθηκαν στην ερημιά της Σιθωνίας, αχ!

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 29 : ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Όσο κατεβαίνω νοτιότερα, τόσο ομορφαίνουν οι παραλίες. Εσύ είσαι παραλία με ειδικά χαρακτηριστικά;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Επειδή με λένε κουφή; Έτσι με φώναζαν πάντα, από την εποχή του Θουκυδίδη. Και ξέρεις γιατί; Γιατί όποιος βρίσκεται μέσα στο λιμάνι μου, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας, δεν ακούει καθόλου τη θάλασσα, που συνήθως λυσσομανάει απ’ έξω. Τα νερά μου μοιάζουν με λίμνη, μπορείς να με γυρίσεις με το ποδήλατο και μην ξεχάσεις να πας στη λιμνοθάλασσα, που συνορεύει με την παραλία»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ 30 : ΜΑΡΑΘΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑΣ : «Έχω φθάσει στην νοτιότερη παραλία της Σιθωνίας;;;;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : «Εδώ είσαι. Καλώς την κι ας βρέχει. Άξιζε το χωματόδρομο από τον Κουφό για να φθάσεις σε μένα. Τώρα θέλω να σε δω, πώς θα γυρίσεις πάλι πίσω στη Νικήτη»

Νικήτη-Μαραθιάς 65 χλμ, 875 μ. ανέβασμα (με συνεχή ανεβοκατεβάσματα σε κάθε παραλία), διανυκτέρευση στο Πόρτο Κουφό και επιστροφή. Μη με ρωτήσετε, αν έχει σαν τη Χαλκιδική, γιατί εγώ είδα το ¼ της και όχι απαραίτητα το ομορφότερο, άρα δεν εκφέρω άποψη. Νομίζω όμως, ότι δεν υπάρχει άλλο μέρος στην Ελλάδα που να έχει τόσους πολλούς εξωτικούς κόλπους σε τόσο μικρή απόσταση. Σωστά;

(όλες οι φωτογραφίες είναι δικές μου, εκτός από το χάρτη)

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ με κίνηση και δυνατότητα μεγέθυνσης https://connect.garmin.com/modern/activity/7512039007?fullscreen=true

https://connect.garmin.com/modern/activity/7515379420

Και το βιντεάκι μας!